Türkiye Bilişim Derneği olarak ülkece yaşadığımız deprem felaketinin derin üzüntüsü içindeyiz. Yaralarımızın sarılmasına yönelik faaliyetlerimizi “TBD Afet Masası” kanalı ile yürütmekteyiz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar dileriz. Zirve sponsorluk gelirlerimizin belli bir kısmı Hatay deprem bölgesinde oluşturulmakta olan “ASO Yaşam Merkezi”nde, “TBD Bilişim Evi” Konteyner’ı ve benzeri projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılacaktır.

OTURUM-4: Siber Güvenlik Uygulama ve Çözümleri

Son yıllarda siber saldırganlar tarafından yapay zeka, makina öğretisi ve derin öğrenme başta olmak üzere dijital dönüşüm teknolojileri güvenlik açıklıklarının bulunması ve sömürülmesi amacıyla kullanılmaktadır. Diğer taraftan yaygın olarak kullanılan bulut bilişim altyapı ve uygulamaları ise saldırı yüzeylerinin genişlemesine ve yeni risklerin oluşmasına neden olmaktadır.

Bu oturumda dijital teknoloji destekli siber tehditlerin gelişimleri, genişleyen saldırı yüzeyleri ve bunlara karşı alınan koruma yöntem ve uygulamalarına yönelik hususlar uzmanlar tarafından mevcut durum ve gelecek öngörüleri boyutuyla tartışılacaktır.