OTURUM-5: SOSYAL MEDYA ve DİJİTAL OYUNLAR SİBER GÜVENLİKTE BİR AÇIK MIDIR?

İnternet ve dijital çağ hayatımızı her yönüyle ve köklü bir şekilde dönüştürürken oyun ve oyun oynama alışkanlıklarımızda da ciddi değişikliklere neden olmuştur. Çok değil bundan 15, 20 yıl öncesine kadar sokaklarda oynanan oyunların yerini bugün telefonda, bilgisayarda, tablette ve internette oynanan dijital oyunlar almıştır.

Sosyal ve teknolojik alanlarda çeşitli riskler içerebilen söz konusu dijital oyunlar, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan insanın ilgisini çekmektedir.

Diğer taraftan iş ve sosyal hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen Google, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, gibi etkileşimli Sosyal Medya platformları ve/veya WhatsApp, Telegram, Signal, Bip gibi anlık ileti uygulamaları tüketici alışkanlıkları ve tercihleri ile değişen kullanıcı eğilimleri hakkında bilgi toplamak amacıyla da kullanılmaya başlanmıştır.

Bu oturumda sosyal medya ve dijital oyunların siber güvenliğe olan etkisi ve barındırmış oldukları olası riskleri minimize edebilecek bilinçli ve denetimli kullanım alışkanlıklarının nasıl olması gerektiğine yönelik yapılması gerekenler ile toplumun tüm katmanlarında insan odaklı olarak siber güvenilir kullanıcılar yetiştirilmesine yönelik ortak akıl oluşturulması amacıyla tartışılacaktır.